Make your own free website on Tripod.com

dogdance / k9-freestyle


                  

 

 

Dogdance is de nieuwste vorm van hondensport, ontstaan uit Heelwork to Music (gebaseerd op obedience uit Engeland) en Freestyle (meer op afstand werken, uit Amerika). Bij beide vormen van dogdance geldt dat baas en hond zich op de maat van de muziek bewegen. Plezier staat hierbij voorop.

In principe kan je met elke hond, ras of rasloos, klein of groot, jong of oud,  gaan dogdancen, mits de gezondheid van de hond dat toelaat.

 

       

In Nederland wordt nog maar op een paar hondenscholen daadwerkelijk les gegeven. Ikzelf geef les bij hondenschool “aan de voet” in Zwaanshoek. Ik geef daar een cursus voor beginnende combinaties. Ik werk veel met de clicker. Door in kleine haalbare stapjes te werken, houd je je hond gemotiveerd.

 

Het is ook mogelijk dat je zelf aan de slag gaat, eventueel met behulp van videobanden over dogdance.

      

Je kunt je hond eindeloos veel kunstjes aanleren. Je zult merken dat je hond de ene oefening makkelijker uitvoert dan de andere. Maak gebruik van die wetenschap en gebruik zoveel mogelijk  de oefeningen die je hond het leukst vindt om te doen. Te denken valt aan:

·                 draaien

·                 springen

·                 op achterpoten lopen

·                 pootjes geven

·                 rollen

·                 kruipen

·                 volgen, etc…….

 

Leer de oefeningen zowel aan de linkerkant, als aan de rechterkant aan, dan kun je in je dans lekker veel variëren.

Zorg er voor als je gaat trainen dat je hond voldoende gemotiveerd is. Dat gaat meestal m.b.v. voer of zijn favoriete speeltje. Daarmee kun je hem in de gewenste houding lokken/sturen en hem er volgens mee belonen.Je eigen houding en motivatie spelen ook een grote rol. Train nooit te lang achter elkaar. Stop op het moment dat het goed gaat. Zo blijft je hond enthousiast!

 

       

 

 brigittevangestel@hotmail.com

 of bel: 06-54227627

 

Kijk ook eens op de volgende sites:

www.aandevoet.nl

 

www.k9-freestylers.com